Makelaardij Zuidlaren op Facebook
050 409 49 24
Makelaardij Zuidlaren Logo
Makelaardij Zuidlaren Logo

Dit zeer royaal woonhuis met 5 slaapkamers en een tuinhuis met loungegedeelte ligt nabij het centrum van het mooie Zuidlaren.
Het bijgebouw is zeer geschikt als praktijkruimte met een eigen toegang. Achter het tuinhuis kunt u heerlijk genieten van de privacy. In de jacuzzi komt u helemaal tot rust en geeft het ultieme vakantiegevoel.
Het huis wordt met de doorgaande weg gescheiden door parkeerplaatsen voor het huis een fietspad en trottoir. Daarbij mag er voor de inrit van het huis niet geparkeerd worden door anderen.

Het solide en geïsoleerde bijgebouw is staalskeletbouw en wordt in het ateliergedeelte warm door een gezellige houtkachel. Tevens is er vloerverwarming aanwezig, maar nog niet aangesloten.

U komt via de authentieke hal met de schitterende plavuizenvloer in o.a. de keuken, woonkeuken, ruime kelder (stahoogte), bijkeuken met CV ruimte, toilet en de living aan de voorzijde van de woning.
Uiteraard heeft de keuken diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, koelkast, vriezer, apothekerskast, 6 pits gaskookplaat incl. wokbrander, oven, combi-oven en afzuigkap. Het werkblad is uit één stuk gegoten.

Op de 1e verdieping treft u een fijne overloop aan met 3 slaapkamers, allen met vaste kasten. De royale badkamer heeft een 30er jaren look en bezit een verzonken ligbad, 2e toilet, separate douche en een dubbele wastafel.
De wasruimte heeft een aansluiting voor de wasmachine en droger.

De 2e verdieping is te bereiken via een vaste trap met een 4e en 5e slaapkamer, waarvan één kleinere. Beide kamers hebben een dakraam. Daarnaast treft u zelfs nog een extra bergruimte aan.

Vervolgens staan er in de tuin nog een tuinhuis met loungeruimte en jacuzzi, evenals de werkplaats en het atelier.
De woonoppervlakte is in totaal incl. atelier ruim 210 m2 en de werkplaats van het bijgebouw op de begane grond is ruim 49 m2.

De huidige eigenaar heeft de woning compleet verbouwd en uitgebouwd met een knipoog naar de jaren 30, onder andere de uitbouw aan de achterzijde in dezelfde stijl als de woning zelf.
De vloer van de ouderslaapkamer is voorzien van zeer duurzaam groenhart hardhout en deze houtsoort wordt normaliter vaak gebruikt voor zwaar constructiewerk, zoals in de water- en scheepsbouw. Dit zegt wel iets over de materialen die er zijn gebruikt door huidige bewoner.
Daarbij hebben ze het gehele dak geïsoleerd en voorzien van luxe geglazuurde dakpannen.
Het zink van de dakgoten is fraai vervangen.
De begane grond heeft bijna overal vloerverwarming, terwijl de keuken is voorzien van een 5 meter lange handgemaakte composiet werkblad met een authentieke wasbak en schitterend tegelwerk. Zo mooi !
Er zijn tuindeuren in de woonkamer, woonkeuken en de ouderslaapkamer.
De meterkast is ca. 15 jaar geleden vernieuwd, gecombineerd met de bedrading (Gira).

Verkoper aan het woord:
Uniek familiehuis met 5 slaapkamers en grote leefruimtes. Ontworpen door architect Reitsema in 1935, met respect en liefde voor de woning onder architectuur verbouwd en op tijdloze wijze gemoderniseerd.
Deze bijzondere woning is in haar 85 jarige bestaan slechts 3 keer verkocht. Nu het 27 jaar het thuis is geweest waar de huidige bewoners het gezin groot hebben gebracht, krijgt u de kans om dit prachtige huis uw thuis te noemen.
Wij hebben een paar foto's toegevoegd om te laten zien hoe het geheel eruit ziet in de zomer en in de winter. Daarnaast tevens een foto uit vroegere tijden.

Prachtig om te zien hoe de huidige eigenaar dit 30er jaren woonhuis van alle hedendaagse faciliteiten heeft voorzien, terwijl de sfeer van vroeger niet verloren is gegaan.
Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging.

Algemeen
Schuur/berging
vrijstaand hout
Maten
Inhoud
930 m3
Woonoppervlakte
211 m2
Overige oppervlakte
49 m2
Perceel oppervlakte
577 m2
Isolatievormen
Isolatievorm
gedeeltelijk dubbel glas