Makelaardij Zuidlaren op Facebook
050 409 49 24
Makelaardij Zuidlaren Logo
Makelaardij Zuidlaren Logo

Verkoper aan het woord:
Misschien is dit huisnummer wel symbolisch: Nr. 1, het eerste huis in Zeijen met een oorspronkelijke bouw van 1730.

Het leven in dit huis is een ervaring. Helaas moeten wij afstand doen van ons droomhuis, omdat onze leeftijd het niet meer toelaat, om met name de tuin te onderhouden zoals wij dit tot nu toe hebben gedaan.
Deze authentieke boerderij lijkt in niets op de moderne levensstijl en heeft tegelijkertijd kwaliteiten die in de toekomst welkom zijn.
Het is niet modern en bijvoorbeeld niet voorzien van allerlei inbouwapparatuur in de keuken, maar dit alles is een bewuste keus geweest. Er zijn herinneringen uit het verleden te constateren, zoals waar het vee heeft gestaan.
Toekomst zit in zaken zoals, dat het door deze eigenschappen zomers heerlijk koel is binnen, dat er weinig waterverbruik is, dat het leven zich veel buiten afspeelt.
Hieraan draagt de prachtige tuin bij. Tussen het huis en de schuur/atelier beleven wij een “buitenkamer” en de rest van de tuin is een oase van rust.
Wij wensen de toekomstige bewoners evenveel woongenot als wij hadden op deze prachtige woonplek.

Hans en Teja


Er is weinig toe te voegen aan bovenstaande tekst van verkoper, want deze boerderij is geschikt voor iedereen die bijzonder van het buitenleven houdt.
Toch zullen wij u graag enthousiasmeren omtrent de beleving van deze goed onderhouden boerderij. Tot zover wij kunnen nagaan is het bouwjaar van deze boerderij rond 1730 geweest en verbouwd en aangepast in 1977 met de nodige isolatiemaatregelen etc.

U komt binnen via een zij-entree in de royale living, voorzien van een massief houten vloer op een betonnen ondervloer. De 3 staldeuren in de woonkamer geven een 'historische' sfeer.
De oude gebinten dragen de kapconstuctie van de boerderij, waardoor de gevels ontzien worden.
Er is een aansluiting en afvoer voor een houtkachel, de keuken is open en heeft een deur naar de heerlijke koele inloopkast. Er zijn 2 slaapkamers op de begane grond, waarvan één tevens zeer geschikt is als extra zitkamer.
De betegelde badkamer is voorzien van een doucheruimte en wastafelmeubel.
Vanuit de voorhal heeft u toegang tot het leuk toilet met wastafeltje.

Via de open trap vanuit de living komt u boven op een overloop met heel veel kastruimte en vanaf de vide heeft u een prachtig gezicht over de begane grond.
De 2 slaapkamers hebben dakramen voor extra lichtinval.

Dan is er nog de gepotdekselde houten schuur, groot genoeg om, dmv het aanbrengen van een kanteldeur, er een garage te realiseren met aparte schuurruimte.
Het is nu in gebruik als schuur en atelierruimte met extra keukentje en 2e deur naar buiten.


De woning heeft overal isolerende beglazing op een paar raampjes na.
Het rieten dak is voorzien van steenwol en ook de vloer is geïsoleerd.
Het kippenhok is door eigenaar zelf gemaakt en deze willen ze graag meenemen.

Algemeen
Schuur/berging
vrijstaand hout
Maten
Inhoud
596 m3
Woonoppervlakte
157 m2
Perceel oppervlakte
910 m2
Isolatievormen
Isolatievorm
dakisolatie
Isolatievorm
muurisolatie
Isolatievorm
vloerisolatie
Isolatievorm
gedeeltelijk dubbel glas