Makelaardij Zuidlaren op Facebook
050 409 49 24
Makelaardij Zuidlaren Logo
Makelaardij Zuidlaren Logo

Deze vrijstaande jaren 30 dorpsvilla is bouwtechnisch gekeurd en bij belangstelling is het rapport ter inzage bij ons op kantoor.

Tekst “Van de huidige eigenaar”

Na 22 jaar gaan wij ons geliefde huis verkopen om elders aan een nieuwe uitdaging te beginnen en is het aan de derde eigenaar om te genieten van dit unieke huis op een eveneens unieke locatie. Wij garanderen de nieuwe eigenaar een hoog niveau woongenot. Ons huis behoeft weliswaar enkele aanpassingen naar ieders persoonlijke voorkeuren, maar er zijn geen ons bekende verborgen gebreken. (what you see is what you get) Bij de koper die wij zoeken prevaleert romantische stijl boven strak en modern. Thans is ons huis te koop voor de zeer scherpe prijs van 449.000 Euro waarbij de conditie dat de overdracht zo snel mogelijk zal plaatsvinden.

Algemeen:
Vrijstaande jaren dertig villa “De Halve Maan” op unieke stand tegen het dorpscentrum van het karakteristieke dorp Zuidlaren. Eén van de mooiste villa’s van het oorspronkelijke dorp. De Halve Maan ademt nog de sfeer en grandeur van voor de oorlog. Zie ook https:/mapio.net over de betekenis van de naam “De Halve Maan” op deze sinds eeuwen bewoonde plek. (Herberg “De Halve Maan” was stop/slaapplaats postkoetsreizigers.)

Ligging:
Direct gelegen aan de Stationsweg/ hoek Zuiderstraat, 20 meter van de hoofdweg af, grenzend aan winkelgebied. Deze plek is het hoogste punt (18 meter boven zeeniveau) in het oude centrum van Zuidlaren. Door zijn kunstmatige extra hoge ligging t.o.v. het normale peil ter plaatse, rondom wijds uitzicht op de Vlindertuin en over 3 authentieke Drentse brinken waaronder de Zuiderbrink waar regelmatig een schaapskudde graast. Een ligging die je maar één keer tegenkomt en waarvan je elke dag opnieuw kan genieten. Rondom tuin, kleine, zonnige en besloten achtertuin. Parkeerplaats op eigen erf.

Ontwerp:
Deze dorpsvilla is destijds in opdracht van een rijke dame gebouwd onder architectuur van Architect Melles ( Pupil van Reitzema) in de traditie van de Amsterdamse School. Prachtig metselwerk met ornamenten en grote overstek van windveren. Vrijwel alle authentieke kenmerken, zowel binnen als buiten, zijn bewaard gebleven. Nergens iets aan verprutst, geen mister Portas. Voorzien van de originele suitedeuren, prachtige, voorname hal, trapopgang en vide. Schitterend voordeurbordes. Tegel- en terrazzowerk onbeschadigd en authentiek. De aparte achteringang was vroeger de ingang voor personeel en bezorgers. De zonnige serre is een heerlijke ruimte om te genieten van een goed boek. Originele tekeningen en bestek bewaard gebleven. Amerikaans grenen kozijnen in puntgave conditie. In de loop van de jaren veel comfort verhogende verbeteringen toegepast zoals diverse isolatie van schuine wanden en zolder - en woonkamervloer. Zo’n fijn huis tref je maar zelden aan! Wij wensen de nieuwe eigenaar hetzelfde woonplezier toe dat wij zelf met onze 6 kinderen hebben genoten sinds 1997!

Algemeen
Bouwjaar
1934
Schuur/berging
vrijstaand hout
Maten
Inhoud
635 m3
Woonoppervlakte
150 m2
Overige oppervlakte
26 m2
Oppervlakte buitenruimtes
26 m2
Perceel oppervlakte
240 m2
Isolatievormen
Isolatievorm
vloerisolatie
Isolatievorm
gedeeltelijk dubbel glas