Makelaardij Zuidlaren op Facebook
050 409 49 24
Makelaardij Zuidlaren Logo
Makelaardij Zuidlaren Logo

Dit prachtige woonhuis kent iedereen in Zuidlaren. “De Halve Maan” gebouwd in Amsterdamse Schoolarchitectuur, op de hoek van de Stationsweg en Zuiderstraat is nu te koop.
De zeer degelijke bouw is te herkennen aan de hardgebakken steen. De uitstraling is van binnen en buiten in harmonie, en nog evenals het gebouwd is in 1934. Het heeft dus nog al zijn authentieke onderdelen en details. Het uitzicht over de Vlindertuinbrink en nog mooier de Zuiderstraatbrink is uniek.
U heeft volledige privacy in de tuin/patio die op het zuiden gelegen is, evenals het dakterras. Er wordt een garagebox gehuurd door verkoper en deze kan worden overgenomen door de toekomstige eigenaar.

Door de vestibule komt u via een mooi bewerkte glazen tochtdeur uit in de hal voorzien van een fraaie granieten/terrazzo vloer. Vanuit de hal hebt u toegang naar een aantal ruimtes: de keuken, werk-studeerkamer en de royale woonkamer. De voor-en achterkamer worden gescheiden door de oorspronkelijke suitedeuren en ingebouwde kasten met glas in lood deuren. Vanuit de achterkamer komt u terecht in een heerlijke zonnige serre voorzien van originele schuifdeur naar de achtertuin met terras.
De oude eikenhoutenvloeren zijn gaaf, geïsoleerd aan onderzijde en dienen als onder- en bovenvloer.
Via de keuken met kast en toegang tot kelder (stahoogte) komt u in de achterhal met toegang naar het vernieuwd toilet en wastafeltje, de bijkeuken en badkamer voorzien van hoekbad, douche en wastafel. In het plafond een grote dakkoepel voor daglicht.
De bijkeuken heeft aansluitingen voor witgoed, de CV ketel (eigen Itho Kli-max 2005) en achterdeur naar de tuin.

Eenmaal weer in de hal aangekomen ziet u de indrukwekkende trappartij voorzien van authentiek smeedwerk. De trapopgang komt via een vide uit op de overloop met toegang tot 4 slaapkamers.
De ouderslaapkamer heeft een ingebouwde kast, eigen badkamertje voorzien van urinoir en wastafel, bovendien een deur naar het dakterras. Twee slaapkamer hebben een wastafel, de derde kamer wel de leidingen voor een wastafel. Inbouwkasten op 3 van de 4 slaapkamers.

Op de eerste verdieping treft u een vlizotrap aan die op de ruime zolderverdieping uitkomt.
In de achtertuin treft u nog een kleine houten berging aan.

Deze dorpsvilla is bijzonder aantrekkelijk voor hen die houden van de grandeur van de jaren dertig van de vorige eeuw, het gemak van het zeer nabij gelegen winkelgebied en de hoge ligging met schitterend uitzicht. Echt Zuidlaren optima forma.

Wij nodigen serieuze kandidaten graag uit voor een bezichtiging.

Algemeen
Bouwjaar
1934
Schuur/berging
vrijstaand hout
Maten
Inhoud
635 m3
Woonoppervlakte
150 m2
Overige oppervlakte
26 m2
Oppervlakte buitenruimtes
26 m2
Perceel oppervlakte
240 m2
Isolatievormen
Isolatievorm
vloerisolatie
Isolatievorm
gedeeltelijk dubbel glas