Makelaardij Zuidlaren op Facebook
050 409 49 24
Makelaardij Zuidlaren Logo
Makelaardij Zuidlaren Logo

Huis kopen

U heeft een woning gezien waar u in geïnteresseerd bent.  Het is verstandig om een NVM makelaar mee te nemen voor de aankoop. Waarom? Zowel om het geheel bouwtechnisch onder de loep te nemen als voor het scherp onderhandelen. Meestal wordt er door ons zelfs een bouwtechnische keuring verricht om geen risico te lopen bij de aankoop van de woning. De verkoopmakelaar is in tijdelijke dienst van de verkoper en de aankoopmakelaar treedt op voor de aspirant koper. Zo staan de makelaars lijnrecht tegenover elkaar tijdens de onderhandelingen, beide makelaars hebben er veel belang bij dat hun eigen opdrachtgever tevreden is over het functioneren van hun makelaar.  Wij doen als aankoopmakelaar veel voorwerk, zoals informatie inwinnen inzake kadastrale gegevens, bodeminformatie, WOZ waarde, ruimtelijke plannen en referentiepanden. Wij nemen de tijd voor onze opdrachtgever om duidelijk te krijgen wat er maximaal voor de woning betaald mag worden en hoe het er bouwtechnisch bijstaat. Ook hoe courant is de woning, als je het ooit weer wilt verkopen, is er asbest aanwezig of tanks, zijn de eventuele verbouwingen technisch goed gedaan of kun je daarmee problemen verwachten etc. 

Het is toch wel één van de grootste uitgaven en beslissingen in je leven, dus kies voor veiligheid.  Zie onze beoordelingen, sinds kort ook de aankopen vermeld.  Het wordt vaak onderschat wat er bij komt kijken om zonder risico een huis te kopen, waardoor er zich regelmatig grote problemen voordoen. Een NVM aankoopmakelaar weet waar hij/zij op moet letten.

Waardebepaling

Bent u voornemens te verhuizen, maar u weet niet hoe het proces te beginnen?  Wij helpen u hierbij heel graag, het bezoek is geheel kosteloos en vrijblijvend.